pondělí 22. srpna 2016

Vzkaz našim parťákům – část 2



Nejjednodušší rada pro spalování tuků? HÝBEJTE SE!

No jo, to zas někdo objevil Ameriku, říkáte si :D

Ovšem pozor - HÝBEJTE SE KAŽDÝ DEN!

Je totiž prokázáno, že pro tělo je z hlediska regenerace a spalování lepší, když se svaly aktivují každý den.  
A pozor ještě jednou – zapomeňte na mýtus, že jediný trénink na spalování tuků je KARDIO TRÉNINK.
Jak říká Tomáš Rajchl ze SUPERTELO.cz: Myslíte, že budete mít perfektní tělo díky běhání? To byste byli první na světě. Přehnané kardio bude mít za následek, že budete vypadat jako kostra, potažená prostěradlem. 
Příliš kardio tréninku si snižujete bazální metabolismus, což vede k účinnějšímu ukládání tuků do podkoží. To, že běháte často v tepových frekvencích pro čerpání energie z podkoží, je pro tělo signál, že má naopak tuky do podkoží schraňovat.
Dlouhé kardio tréninky také vedou tělo k podnětu, aby degradovalo svalovou hmotu. Svaly jsou pro tělo náročné na uživení - při běhu musí být okysličovány. Proto dlouhodobé kardiotréninky dávají tělu podnět: chceš fungovat efektivněji, zbav se náročného článku, tj. zbav se svalů.
Navíc při delších kardio trénincích se produkuje výrazně více kortizolu (stresového hormonu), což jen umocňuje špatný vliv na postavu a lidské tělo obecně.
Posledním faktem, který stojí proti kardio tréninkům, je to, že se jim tělo snadno přizpůsobí a nemá potřebnou stimulaci či výzvu.
Přehnané kardio není dostatečné pro efektivní redukci podkožního tuku. Proto se vyhněte chronickému kardio tréninku!
Na druhou stranu je pro spoustu lidí kardio jediné možné řešení, jak se hýbat a to je rozhodně lepší než se nehýbat vůbec. Proto to prostě jen nepřehánějte.
Kardio trénink, jak už jeho název napovídá,  je dobrý doplněk především na posílení kardiovaskulárního systému.
POŘÁDNĚ SPĚTE
Chcete spálit tuk? Jděte spát. Při nedostatku spánku bude hladina kortizolu ve Vašem těle vysoká a to znamená žádné spalování tuku a žádné svaly. Jestli jste zvyklí pátky a soboty trávit na párty do rána, fajn, užívejte, ale jakýkoli váš trénink bude tím pádem užitečný jak hadovi berle – tuk nespálíte, svaly vám neporostou.
NO STRESS
Při zvýšeném stresu, při velké tělesné námaze (viz dlouhodobý kardio trénink), při nevyspání a při dlouhém hladovění se uvádí do nadměrné činnosti hormon KORTIZOL. Čím je pro nás, kterým záleží na tom, abychom se hýbali a stravovali efektivně tento hormon důležitý?
  • Kortizol zvyšuje dráždivost a emoční labilitu. Chcete trpět poruchami duševního stavu, v horších případech přecházejících až do schizofrenie?
  • Kortizol způsobuje demineralizaci kostní tkáně, ovlivňuje vstřebávání vápníku ve střevě. Toužíte po osteoporóze?
  • Kortizol podporuje zúžení cév. Máte zájem o vysoký krevní tlak?
  • Kortizol podporuje ukládání tuků v tukové tkáni trupu a obličeje. Láká vás mít tzv. měsíčkovitý obličej?
  • Kortizol způsobuje retenci sodíku a tím zadržování vody v organizmu. Kdo by byl rád za „nohy jako konve“ ?
  • Kortizol navozuje rozpad proteinů (především v pojivu a ve svalech), což vede ke vzniků strií v kůži, která je tenčí a rány se hůře hojí. . Toužíte po strijích takhle zbytečně?
  • Kortizol při zánětlivých procesech v organismu zmírňuje imunitní odpověď organizmu. Nepůsobí tedy na příčinu zánětu, ale zmírňuje jeho příznaky. Chcete ničit své tělo vleklými chorobami?

Holky z BomaWay říkají na rovinu – zbytečně kortizolu fakt nepotřebujeme :) takže:
  1. Nedivočit s kardiem
  2. Nehladovět
  3. Pořádně spát a nestresovat  
Krásný den přeje Vaše BoMa Way 

NÁŠ KURZ 

Žádné komentáře:

Okomentovat